Wist je dat je door goed op te letten de 'gedachten' van je hond kunt lezen?

Heb je bijvoorbeeld jouw hond al eens zien gapen?
Waarom denk je dat hij dit doet? Menselijkerwijs zou je zeggen dat hij moe is en aan een dutje toe is.

Maar wist je dat gapen bij een hond een teken is van onzekerheid? Er gaan op dat ogenblik allerlei zaken door zijn hoofd. De hond denkt misschien wel: "Hoe moet ik hier mee omgaan? Zal ik weglopen? Ik heb niet graag dat je me zo lang aankijkt! Je roept zo luid! Heb ik iets fout gedaan? Ik weet het even niet! Ik voel me niet op mijn gemak. Help!"

Zie je het verschil? Als je dit gedrag begrijpt ga jij inzien dat je hond jouw steun nodig heeft. Je gaat je hond geruststellen en hij zal geen last van stress krijgen. Je hond zal je vertrouwen.

Kijk, de hond op deze foto wordt vaak door zijn bazin geknuffeld. De hond en de vrouw hebben een band met elkaar. De hond vertrouwt haar helemaal en is ontspannen, terwijl hij zich (vanuit de hond gezien) toch in een kwetsbare positie bevindt.

Zou je dit met een vreemde hond doen, dan krijg je een heel andere reactie.

Waarom vertrouwt deze hond haar wel en laat een vreemde hond dit niet zomaar meteen toe? Wat gaat er om in de gedachten van deze hond?
Door de lichaamstaal van je hond te begrijpen kun jij ook de band van vertrouwen en liefde krijgen.

Je zit gezellig op het terrasje te genieten van je leuke gazon tot je ineens je hond ziet die voor de zoveelste keer een gat aan het graven is. Hij heeft al vaker een bot begraven. Waarom doet hij dit toch?

Als je weet waarom je hond dit doet ga je hem minder vlug onnodig straffen.

Zou het niet geweldig zijn als jij met je hond kon praten om uit te vinden wat hij denkt? Het zou natuurlijk prachtig zijn als dit kon. Maar helaas is dit niet mogelijk. Toch is er een logische manier om te ontdekken wat jouw hond denkt! Daarover zo meteen meer.

Waarom is het zo belangrijk om het gedrag van je hond te doorgronden?

Als jij je hond begrijpt is het veel fijner en makkelijker om met elkaar om te gaan.
Je hond gaat jou vertrouwen en jou sneller als zijn baas accepteren.
Je weet wat je moet doen als je andere honden tegenkomt. De kans dat je voor verrassingen komt te staan is daardoor klein.
Je weet wanneer je hond bang is en dat hij uit angst rare dingen zou kunnen doen.
Je herkent het roedelgedrag van je hond én van andere honden, met andere woorden, je ziet hoe hij tegen jou aankijkt.
Je gaat het verschil zien tussen een vriendelijke grijns en een agressieve houding.
Gewoon leuk: je kunt op feestjes de hondenpsycholoog uithangen ;-)

Als je je hond goed in de gaten houdt, zie je al vlug zijn verschillende vormen van lichaamstaal, uitdrukkingen en gedragingen. Dit zijn de middelen van een hond om te communiceren en om te laten zien wat er in hem omgaat. Een manier waardoor je kunt gaan inzien wat jouw hond denkt.

Gedragsdeskundige Gwen Bailey besteedt een groot deel van haar leven aan het observeren van honden. Ze zegt: ooit dachten wetenschappers dat honden dom waren. Deze houding is veranderd door de kennis die ze opdeden in de praktijk. Gwen zegt dat het voor de mens niet altijd makkelijk is om hondengedrag te begrijpen en dat hierdoor vaak dingen mis gaan in de relatie mens/hond. Er zijn veel zaken die misgaan die ze door meer begrip en inzicht over het gedrag van de hond hadden kunnen voorkomen.

Een hond is niet dom.
Hij geeft ons dagelijks allerlei signalen om ons dingen kenbaar te maken. Alleen... wij begrijpen het niet altijd!

Gwen heeft daarom een boek geschreven dat hondenliefhebbers helpt om, aan de hand van het gedrag, lichaamstaal en signalen die de hond geeft, te begrijpen wat hij denkt en ons probeert te vertellen.

Na het lezen van haar boek 'Wat denkt mijn hond?' kun je beter begrijpen wat jouw hond en eventueel andere honden denken.

Als je dit weet kun je ze een beter leven geven en gevaarlijke situaties voorkomen.

 

 

Prijs: €16,95

Klik hier om het boek in huis te halen

Het resultaat na het lezen en toepassen van dit boek:
Meer begrip tussen hond en mens. Je straft de hond niet onnodig omdat je begrijpt waarom hij iets doet. Hierdoor zal hij ook meer vertrouwen in je krijgen.

Je kunt via de lichaamstaal, houding en gedrag beter inschatten wat je hond denkt waardoor er een betere communicatie ontstaat en jij en je hond een bijzondere band kunnen ontwikkelen.

Wij hebben als mens het brein, de intelligentie, de vaardigheden om te leren luisteren naar wat de hond te vertellen heeft. De hond die afhankelijk is van ons en dagelijks zijn trouw bewijst, zelfs als we hem helemaal fout aanpakken, zal door jouw inspanningen om beter naar hem te luisteren een 'betere' hond worden.

Het is onze verantwoordelijkheid om de taal van onze huisdieren die we houden te leren doorgronden. Met het boek 'Wat denkt mijn hond?' ben je al een flink eind op weg meer inzicht te krijgen in het denken van je hond...

Garantie:
Ook op dit boek onze niet goed geld terug garantie. Dus bevalt het boek niet? Stuur het tot 100 dagen na betaling terug en wij storten na ontvangs het aankoop bedrag terug op je rekening. Het is dan nautuurlijk wel de bedoeling dat we het boek in goede staat ontvangen ;-)

P.S. Als je weet wat jouw hond denkt, gaat er een (honden)wereld voor je open!